Мала матура

upis

Основна школа се завршава полагањем завршног испита – мале матуре. Мала матура се састоји из три испита – тест из српског/матерњег језика, тест из математике и комбиновани тест који садржи питања из области хемије, физике, биологије, историје и географије.

С обзиром на то да је мала матура веома битна за сваког основца и представља веома важан испит и корак ка даљем образовању, требало би да се припреми на најбољи могући начин. То подразумева учење и припрему за задатке који ће се наћи на тестовима, али и психичку припрему у коју спада разговор и усмеравање одраслих – родитеља или наставника.

Припреме за малу матуру заправо трају осам година, односно целу основну школу, с обзиром на то да ћете на испитима показати знање које сте стицали годинама у школи. Поред тога, припремне тестове за малу матуру можете пронаћи и на сајту – тестови за малу матуру.

Поред знања, потребна вам је и подршка одраслих који би требало да вам се нађу за сва питања и недоумице које можете имати, да вам помогну да се организујете, али и да вам укажу на то да ће све бити у реду.

Прочитајте више: http://srednjeskole.edukacija.rs/vodic-za-upis-u-srednju-skolu